Відкриття Дверей Милосердя в запорізькому Санктуарії Бога Отця Милосердного

Misericordes_sicut_PaterСанктуарий8 грудня 2015 року, в Урочистість Непорочного Зачаття ПДМ, Папа Римський Франциск відкрив Святі Двері собору Святого Петра. Таким чином понтифік офіційно розпочав надзвичайний Ювілейний рік Божого Милосердя. Папа Франциск прагнув, аби в цей рік якмога більше людей могли скористатися даром милосердя, тому Двері Милосердя відкриються в багатьох храмах світу, а також в лікарняних і в’язничних каплицях.

Згідно декрету єпископа-ординарія  Станіслава Широкорадюка, для отримання відпусту у надзвичайний Ювілей Милосердя будуть відкриті Двері Милосердя у таких храмах Харківсько-Запорізької дієцезії:

1. м. Харків – Кафедральний собор Успіння Пресвятої Діви Марії;

2. м. Запоріжжя – Прокафедральний храм – Санктуарій Бога Отця Милосердного;

3. м. Дніпропетровськ – Храм святого Йосифа;

4. м. Полтава – Храм Воздвиження Хреста Господнього;

5. м. Суми – Храм Благовіщення Пресвятої Діви Марії;

6. м. Донецьк – Храм святого Йосифа Ремісника.

В Харкові та Запоріжжі Двері Милосердя буде відкрито 13 грудня 2015 року, в решті храмів – 20 грудня.

Запрошуємо всіх парафіян та гостей на урочистість відкриття Дверей Милосердя в Запоріжжі в Санктуарії Бога Отця Милосердного 13 грудня 2015 року об 11.00.

Довідка:

Проходження через Двері Милосердя протягом Ювілейного року Божого Милосердя не відпускає гріхи, лише дає можливість претендувати на отримання повного або часткового відпусту (прощення перед Богом дочасної кари за гріхи).

Повний відпуст може отримати людина, яка вже отримала прощення гріхів на Сповіді, не є прив’язана до будь-якого гріха, прийняла Святе Причастя та помолилася в намірах Папи Римського. Частковий відпуст отримуємо коли бракує якоїсь умови. Помолитися в намірах Святішого Отця, це значить помолитися в тих намірах, про які просить Бога Папа Римський. Для цього не обов’язково знати ці наміри, лише мати інтенцію, що ми молимося в цих намірах.