Голос Бога Отця та Парафіяльні об’яви за 19 січня 2014 року

Голос Бога Отця

Недільний вісник

Парафії Бога Отця Милосердного м. Запоріжжя

19 січня 2014р . Друга звичайна неділя

Сьогоднішнє Євангеліє від Іоанна ( Ін 1,29-34 ) показує нам Ісуса на Якого сходить Дух Святий. Про це говорить нам Іоанн Хреститель словами: « … я бачив Духа, що сходив з неба, як голуба, і зостається на Ньому». Одного разу Бог Отець сказав Іоанну, Предтечі Господнього, такі слова: «Над Ким Духа побачиш, що сходить і зостається на Ньому, Той, Хто христитиме Духом Святим». Ця подія дуже тісно пов’язана з днем П’ятидесятниці, коли Ісус після Свого Вознесіння посилає нам від Отця Духа Святого. Наближуємось до таємниці, яка називається ТАЇНСТВО МИРОПОМАЗАННЯ.

Що таке Миропомазання?

Миропомазання або Конфірмація – таїнство, в якому через зовнішній знак помазання святим миром хрещені наділяються особливою силою Святого Духа і ще досконаліше з’єднуються з Церквою. Як у день П’ятидесятниці Дух Святий зійшов на апостолів, так Він сходить і на кожного хрещеного, який просить у Церкви про Його дар. Миропомазання разом з Хрещенням і Євхаристією відноситься до таїнств християнського втаємничення. Воно зміцнює і стверджує народження людини у Христі.

Назва Таїнства Миропомазання від слова «миро» – це ароматний склад на основі єлею, рослинного масла, найчастіше оливкового. Миро – символ радості, сили і здоров’я. Помазані світом люди покликані поширювати «пахощі Христове».

Що говорить Біблія про Таїнстві Миропомазання?

Уже в Старому Завіті Народ Божий очікував зіслання Святого Духа на Месію. Цей Дух Ісуса був Тим «Святим Духом», Якого чекав ізраїльський народ; і це був Той же Дух, Якого Ісус обіцяв Своїм учням, Той же Дух, Який зійшов на учнів на 50-й день після Великодня, у свято П’ятидесятниці. І Той же Святий Дух Ісуса сходить на будь-якого, Хто приймає Таїнство Миропомазання.

Що відбувається в результаті Миропомазання?

Миропомазання накладає на душу хрещеного християнина незгладиму печатку, яку можна отримати тільки один раз, вона назавжди запам’ятовує цю людину як християнина. Дар Святого Духа – це сила згори, в якій ця людина своїм життям здійснює благодать хрещення і є «свідком» про Христа. Говорячи простими словами прийняти Таїнство Миропомазання позначає сказати Богові «Так, я вірю в Тебе, мій Боже. Даруй мені Свого Святого Духа, щоб я належав Тобі повністю, ніколи не відпадав від Тебе і свідчив про Тебе протягом усього мого життя тілом і душею, словом і ділом, в щасті і нещасті».

Хто може взяти Миропомазання?

Всякий християнин, який прийняв Таїнство Хрещення і перебуває в стані благодаті, може бути допущений до Миропомазання. Стан благодаті позначає чистоту душі після сповіді.

Хто може здійснювати Миропомазання?

Звичайним служителем Таїнства Миропомазання є єпископ. У разі необхідності єпископ може передати це право священику.

Які обов’язки восприемника (свідка) в Таїнстві Миропомазання?

Восприемники (свідки) в Таїнстві Миропомазання, – так само, як і в Таїнстві Хрещення, – покликані допомагати батькам у християнському вихованні дітей. Функція восприемника на Миропомазання полягає в тому, щоб супроводжувати кандидата до єпископа для прийняття Таїнства. В цілому ж, по відношенню до миропомазуваного, на восприемника покладені три завдання: свідоцтво християнського життя, молитва і жертва.

Одним словом, в Таїнстві Миропомазання Дух Святий обдаровує нас мужністю, щоб ми не боялися всюди визнавати перед людьми, що ми свідомі християни.

Парафіяльні оголошення

Порядок Служб в будні дні: о 8.00 і о 18.00. У неділю Святі Літургії о 8.30 (українською в Храмі і англійською в каплиці), об 11.00 (російською), о 18.00 (російською).

  1. Триває тиждень молитов про об’єднання всіх християн (з 18 по 25 січня).
  2. 25 січня свято навернення святого апостола Павла.
  3. Продовжуємо записуватися на душпастирський візит.
  4. Катехизація для дорослих, що готуються до Таїнств, по неділях о 9.45 в каплиці.
  5. Катехизація дітей – по неділях о 9.45 в навчальних класах.
  6. Дякуємо за допомогу в підтриманні чистоти в Храмі, а також за Ваші пожертви на утримання святині, за продукти на стіл священикам і квіти до вівтаря.
  7. Дякуємо всім прихожан, які допомагають у прибиранні нашого рідного дому – Храму Бога Отця. Особливим способом дякуємо Юлії Зинов’євій, яка регулярно по суботах, миє наш Санктуарій, і вітаємо з Днем народження (18 січня )!

Питання для совісті: Скільки разів за останній рік я прибирав наш Храм?

Цікава думка

Одного разу, один із священиків на шляху з Івано-Франківська в Кам’янець -Подільський спілкувався з людиною, який поставив питання, сам на нього відповідаючи: «Чому в нашій країні Україні такі дорогі продукти харчування, а деякі з них ми навіть імпортуємо. Адже маємо найкращі землі в Європі. І ми могли б нагодувати всю Європу?». Думаю, сказав він, що ми ображаємо нашу землю. Матінка – Земля не хоче, щоб на неї плювали, і немає благословення для праці тих, хто дозволяє собі нецензурну лайку. Ніде в світі, говорить цей подорожній (а побував у багатьох країнах), я не зустрічав, щоб люди так плювали на землю, як у нас. І ніде не зустрічав, щоб так часто звучали нецензурні слова при роботі рук , які вирощують насущний хліб. Може, варто задуматися над цією думкою? І не плювати на землю, а брудним словом не перекреслювати величезної праці . Може ця людина має від Бога дар бачити певну закономірність, що стосується придбання і втрати благодаті?