Нехай Господь життя допоможе досягти подолання війни в Україні. Великоднє послання Папи Франциска

OSSROM90914_Articolo

«Нехай же Господь життя супроводжує також зусилля, що мають на меті досягти остаточного подолання війни в Україні, надихаючи й підтримуючи також ініціативи гуманітарної допомоги, між якими – звільнення в’язнів», – таким було одне з побажань, які пролунали з уст Святішого Отця Франциска у його великодньому посланні.

У неділю, 27 березня 2016 р., Глава Католицької Церкви очолив на площі Святого Петра у Ватикані великодню Святу Месу, після якої, опівдні, звернувся із традиційним посланням та уділив урочисте благословення Urbi et Orbi (Містові Риму та світові) з лоджії Ватиканської базилікі.

Звертаючись до паломників, Папа, коментуючи слова 135 псалма «Хваліте Господа, бо добрий, бо милість його вічна», підкреслив, що «Христос, втілення Божого милосердя, з любові вмер на хресті і з любові воскрес. […] Його воскресіння повністю здійснює пророцтво Псалма: Боже милосердя є вічним, Його любов – назавжди, вона ніколи не вмирає. Ми можемо повністю Йому довіряти, й дякуємо Йому за те, що Він задля нас зійшов аж до глибин безодні».

Як зазначив Святіший Отець, радісне звіщення Пасхи «дає нам втішаючу впевненість у тому, що безодню смерті подолано, і, разом з цим, вже переможені жалоба, стогони й печаль». Він побажав, щоб воскреслий Христос вказав «стежки надії дорогій Сирії», ввіряючи «могутності воскреслого Господа» триваючі переговори. «Нехай же послання життя, що пролунало з уст Ангела при відваленому гробному камені, переможе закам’янілість сердець та посприяє плідній зустрічі між народами й культурами в інших регіонах Середземномор’я та Близького Сходу, зокрема, в Іраку, Ємені та Лівії», – побажав він.

Глава Католицької Церкви також побажав миру Святій Землі та Україні, країнам Африки, в яких існує напруженість, та Венесуелі. закликав до близькості з жертвами тероризму, «сліпої та жорстокої форми насильства, що не перестає проливати невинну кров у різних частинах світу», та заохотив до солідарності з мігрантами й біженцями.

«У цей славний день “веселиться земля, огорнена великим сяйвом” (пор Пасхальне звіщення), але вона також знищена та зневажена визискуванням, жадібним до наживи, яке порушує рівновагу природи», – зауважив Святіший Отець, а також висловив підтримку переслідуваним за віру, заохочуючи вслухатися в «утішаюче» Господнє слово: «Не бійтеся! Я переміг світ» (Ів 16,33).

«До всіх, хто в наших суспільствах втратив всяку надію та радість життя, до пригнічених похилих віком осіб, які в самотності відчувають упадок сил, до молоді, якій, здається, немає майбутнього, до всіх ще раз звертаюся словами Воскреслого: “От, нове творю все… Я спраглому дам даром від джерела води життя” (Одкр 21,5-6). Нехай же це підбадьорливе Ісусове послання допоможе кожному з нас зі ще більшою мужністю вирушити на прокладання шляхів примирення з Богом та ближніми», – закликав Папа.

 

Источник: Радио Ватикана