Папа: Нехай же любов переможе ненависть, а мир – війну

AFP5251612_Articolo

З нагоди Ювілейного Року Милосердя від 29 квітня до 1 травня 2016 р., у Римі відбувається проща збройних сил та силових структур з багатьох країн світу. У суботу 30 квітня понад 80 тисяч учасники ювілейного паломництва були присутні на спеціальній аудієнції з Папою Франциском.

Святіший Отець привітав представників збройних сил та силових структур, вказавши, що їхньою місією є забезпечення безпечного довкілля, щоб кожен громадянин міг жити в умовах миру й спокою.

«Будьте знаряддям примирення, будівничими мостів та сіячами миру у ваших сім’ях, в різних середовищах, де ви дієте. – мовив Папа. – Адже ви покликані не лише запобігати, управляти та класти край конфліктам, але також і сприяти побудові ладу, що спирається на істині, справедливості, любові й свободі, як це визначив святий Папа Іван ХІІІ в Енцикліці “Мир на землі”.

Підтримання миру не є легким завданням, особливо через війну, яка робить серця жорстокими та збільшує насильство й ненависть. Закликаю вас не занепадати духом. Далі прямуйте вашим шляхом віри й відкрийте ваші серця Богові, милосердному Отцеві, який ніколи не втомлюється прощати. Нехай же перед обличчям щоденних викликів сяє християнська надія, яка є впевненістю у перемозі любові над ненавистю, миру – над війною», – сказав Святіший Отець.

Ювілейна проща збройних сил та силових структур з багатьох країн світу завершить у неділю 1 травня Святою Месою, яку відслужить кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святої Столиці та участю в молитві «Царице Неба» з Папою Франциском.

 

Источник: Радио Ватикана