Парафіяльні оголошення 15 лютого 2015 року

 1. Порядок Служб звичайний: по буднях з понеділка по суботу о 8.00 і 18.00, в Попільну Середу 18 лютого – о 8.00, 12.00 і 18.00, у неділю – о 8.30, 11.00 і 18.00. У суботу о 18.00 – недільна Літургія польською мовою.

2. По неділях о 9.45 в каплиці продовжуємо заняття з підготовки до Таїнств для дорослих. Заняття для дітей в той же час в навчальних класах.

3. Наступне заняття з вивчення Біблії – в суботу 21 лютого в 9.00.

4. 18 лютого – Попільна середа, якою починається Великий Піст. У цей день строгий піст, тобто вживаємо їжу 1 раз досита і 2 рази легко – тільки для заспокоєння голоду. Не вживаємо в їжу м’яса. Кому дозволяє здоров’я – в цей день може залишитися на хлібі та воді. В Попільну Середу на Месах відбувається благословення попелу та посипання ним голови. Прохання до середи принести вербові (пальмові) гілки, що залишилися з процесії Вербної Неділі 2014 року. Служби в 8.00, 12.00 і 18.00. Згідно з постановою Конференції Єпископів України, від Попільної Середи до першої неділі Посту слід молитися про дух смирення та покаяння.
Під час Великого Посту в нашому храмі додаткові Богослужіння: «Гірки Жалі» щосереди о 17.30 (крім Попільної Середи) і щонеділі о 10.30; Хресна Дорога по п’ятницях після ранкової Служби і за півгодини до вечірньої.

28 лютого в нашій парафії почнуться великопісні реколекції. Реколекції проведе о. Валентин разом з мирянами з «Неокатехуменальної дороги». Детальну інформацію та розклад реколекцій повідомимо в наступну неділю.

Великий Піст – це час перемінення. Церква просить нас про утримання під час Посту від м’ясної їжі щоп’ятниці та суворому пості в Попільну Середу і Велику П’ятницю. Це – мінімум, який зобов’язує кожного католика. Але цього часто буває недостатньо для духовного вдосконалення. Потрібно, помолившись і порадившись з духовним наставником, прийняти і додаткову постанову на Великий Піст, суттю якого є стриманість і самообмеження. Для кожного ці постанови суто особисті, враховуючи вік, стан здоров’я, сімейний стан, умови праці. Це можуть бути: повна відмова від алкоголю у будь-якому його вигляді і в будь-якій кількості, утримання від вживання м’яса на весь пост, або якоїсь конкретної їжі – цукерок, тістечок та ін. Існує стара традиція добровільного постанови утримуватися від подружної близості під час Великого Посту. Для деяких – це відмова від куріння; відмова від зайвих покупок; відмова від участі в розважальних заходах; обмеження проведення часу перед телевізором або комп’ютером; відмова від відвідування дискотек і подібних місць розваг. Це милостиня або допомога нужденним. Це наше старання бути пунктуальними на роботі; наша делікатність, відкритість, доброзичливість до оточуючих; наше старання не піддаватися дратівливості та гніву, бажанню підкорити собі інших. Всі наші особисті духовні зобов’язання ми повинні здійснювати з радісним настроєм. В Попільну Середу (і в Страсну П’ятницю) Церква наказує дотримуватися суворого посту – цього дня не тільки не їмо м’ясо, а й пісну їжу їмо досхочу тільки один раз в день. Великий Піст не є оздоровчої дієтою – без відвідування храму, покаяння і молитви, він не має сенсу.

5. У наступну неділю 22 лютого – пожертвування призначені на утримання Апостольської Столиці.

6. Дякуємо за пожертви на утримання нашої святині і за допомогу у прибиранні храму.