Святкові привітання Митрополита Львівського Архієпископа Мечислава Мокшицького з нагоди Урочистості Воскресіння Христового

max-20160326152923333

Дорога Великого Посту, освітлена Божим Словом, веде нас до Пасхальної Тайни. Саме на ній реалізується правда про те, наскільки Бог полюбив світ і кожну людину зокрема. Ще раз цю істину підкреслює нам Святіший Отець Франциск у папському документі Милосердне Обличчя, яким ініціює Ювілейний Рік Божого Милосердя.

Там читаємо: «У смерті й воскресінні Ісуса Христа Бог робить видимою свою любов, яка провадить аж до знищення людського гріха. Примирення з Богом стає можливим завдяки Пасхальній Тайні й через посередництво Церкви. Бог завжди готовий до прощення й ніколи не втомлюється, пропонуючи його щоразу в спосіб новий і неочікуваний.»

Кожен християнин прагне отримувати Боже і людське милосердя та його дарувати. Маємо для цього безліч нагод: можемо приступати до Таїнства Сповіді, одержуємо від Всевишнього все необхідне для земного життя і дар вічного спасіння, ми також є здатними пробачати іншим, чинити добро, співчувати, розділяти їхні біль і радість… Будучи справжніми свідками Воскреслого Христа, словом і ділом проголошуймо всім навколо радісну звістку про те, що Бог живе, а Його милосердя і нетлінні дари невичерпні.

На час святкування Пасхальних Тайн бажаю, щоб радість, світло і мир Великодня наповнювали Ваше серце, щоб Воскреслий Господь додавав надії на те, що тягарі та клопоти щоденності, з’єднані з хрестом Ісуса, провадять до повноти життя у Бозі.

Запевняю, що за всіх Вас, довірених моїй пастирській опіці, молю Господа, особливо за тих, хто зазнає несправедливості, суспільної нерівності, хто терпить через хворобу душі і тіла, хто через військове служіння, чи з приводу виїзду закордон у пошуках праці є далеко від близьких, хто сумує і почуває себе самотньо.

Піднесімо вгору серця і разом з усіма віруючими визнаймо:

Христос Воскрес!
Воістину Воскрес!

 

Источник: rkc.lviv.ua