Єпископ Собіло: Будемо допомагати усім потребуючим, незалежно від конфесії

ArticleImages_59222_jansobilo-700x467

Гуманітарна допомога, зібрана католицькими церквами в Європі буде розподілятися між усіма потребуючими, незалежно від віровизнання чи конфесії.

Про це часопису CREDO розповів єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії Ян Собіло, який призначений відповідальним за розподіл гуманітарної допомоги, зібраної для України 24 квітня 2016 року.

«В першу чергу допомога буде надана людям, що живуть у зоні АТО та на прилеглих територіях, а за можливістю – і іншим потребуючим в Україні, — сказав владика Ян. — Будемо надавати допомогу усім потребуючим, незважаючи на конфесію: віруючий чи атеїст, православний, католик чи протестант».

Для донесення гуманітарної допомоги до потребуючих будуть залучені благодійні організації «Карітас» та «Карітас-Спес», а також інші організації, які допоможуть знайти найбільш потребуючих.

Єпископ зазначив, що сума благодійної допомоги поки що невідома. Гроші для України збирали по всіх католицьких церквах Європи. Далі вони через єпископів передаються до нунціатур, а вже з нунціатур – до Ватикану, і звідти – в Україну. Наразі цей процес ще триває.

«Коли будемо знати, в якій мірі зможемо відповісти на потреби людей, будемо вирішувати – чи це буде допомога речами і продуктами, чи зможемо також під звіт у вигляді чеків допомагати безпосередньо грошима», – зазначив владика Ян.

Джерело: CREDO