Ватикан залишив відкритими Двері Милосердя у Запоріжжі

19 листопада вірні Римо-католицької Церкви Запоріжжя зібралися в храмі на подячну Літургію з нагоди завершення року Божого милосердя та урочисту церемонію закриття Святих Дверей. І саме в цей день отримали інформацію від Апостольської Нунціатури про те, що Святий Престол вирішив залишити в Україні відкритими Двері Милосердя в одному храмі, яким став Санктуарій Бога Отця Милосердного у Запоріжжі.

jan sobilo“Сьогодні в нашій Харківсько-Запорізькій єпархії відбувається урочисте закриття Дверей милосердя. В усій Католицькій Церкві, на всіх континентах це відбулося або минулої неділі, 13 листопада, або в в деяких єпархіях як і у нас в суботу, 19 листопада. Останнім закриває Двері Милосердя Папа Франциск 20 листопада в Базиліці Святого апостола Петра у Ватикані. Тому і ми в Запоріжжі зібралися, щоби взяти участь у такій церемонії, – нагадав єпископ Ян Собіло ввечері 19 листопада усім вірним, присутнім у храмі.  – І сьогодні вдень надійшла інформація з Посольства Ватикану, Апостольської Нунціатури, що Святий Престіл вирішив, щоби один храм в Україні

Санктуарій Бога Отця Милосердного

залишив відкритими Двері Милосердя, тому в одному з храмів в Україні не відбудеться закриття Святих Дверей, як це було передбачено, і цим храмом є Санктуарій Бога Отця Ми

лосердного у Запоріжжі”, – оголосив владика Ян.

Як пояснив єпископ Ян Собіло, є кілька причин, чому Апостольська Столиця прийняла щодо України саме таке рішення. Запорізький Санктуарій освячений на честь Бога Отця милосердного, також він знаходиться у прифронтовій зоні і межує з територіями, де тривають військові дії. І саме у Запоріжжі знаходиться Комітет Акції “Папа для України”, який від імені Святішого Отця Франциска надає допомогу потребуючим людям, що постраждали від військових дій на сході України.

“Тому храм Бога Отця Милосердного у Запоріжжі і далі буде користуватися всіма привілеями Ювілейного Року Божого милосердя”, – підсумував єпископ.