Папа призначив відповідального своєї гуманітарної ініціативи в Україні

Flag_of_the_Vatican_City.svg

ПАПА ДЛЯ УКРАЇНИ

Папа призначив відповідального своєї гуманітарної ініціативи в Україні

 

Апостольська Нунціатура в Україні оприлюднює документ щодо призначення Його Преосвященства Яна Собіло, Єпископа помічника Харківсько-Запорізької Дієцезії, Головою Технічного комітету з надання гуманітарної допомоги, зібраної за ініціативою Папи Римського Франциска у всій Католицькій Церкві Європи для постраждалих внаслідок конфлікту на Сході України.

  

Державний  Секретаріат

№ 3002/16/RS

Ватикан, 6 червня 2016 р.

 

Ваше Преосвященство,

 

Зважаючи на трагічні події, що відбуваються на сході України та на страждання, що продовжують турбувати населення, що там проживає, Святіший Отець Франциск дав початок гуманітарній акції на користь тих, що перебувають в ураженій зоні та тих, які залишили її, щоб шукати захист в інших частинах Держави, під назвою «Папа для України».

З цією ціллю, Верховний Понтифік, окрім того, що жертвує власний вклад, призначив збірку в усій Європі. Зібрані пожертвування будуть призначені виключно для населення, що постраждало внаслідок війни, без поділу щодо віри, конфесії чи етнічної приналежності.

Для розподілу цього фонду Папа вирішив установити in loco відповідний технічний Комітет, що складатиметься з Голови та чотирьох членів.

Цим листом формально повідомляю Ваше Преосвященство про призначення Вас Головою вищезгаданого Комітету. Призначення членів, за винятком одного, вказаного «Caritas International» в погодженні з Папською Радою «Cor Unum», належить до Вашої компетенції. Мандат, як для Голови, так і для членів, триватиме один рік та може бути відновлений, в залежності від вимог даної ініціативи.

Для визначення окремих випадків надання допомоги, вищеназваний Комітет послуговуватиметься пропозиціями, надісланими йому міжрелігійними чи міжконфесійними органами, що існують в окремих регіонах, або окремими Єпископами, також і не католицькими, там, де не існують подібні органи, а окрім того, розглядатиме пропозиції щодо надання допомоги, надіслані іншими організаціями.

 

 

 

Його Преосвященству

Владиці Яну СОБІЛО

Єпископу помічнику Харківсько-Запорізької Дієцезії

ХАРКІВ

 

Головним осередком Комітету може бути Курія Вашої Дієцезії. Ваше Преосвященство також має право обирати волонтерів, що працюватимуть для Комітету в головному центрі чи в інших місцях, які вважаєте доречними, та виконувати все необхідне для реалізації даного мандату.

Оскільки йдеться про особисту ініціативу Папи, остаточними відповідальними за неї будуть Державний Секретаріат та Папська Рада «Cor Unum», через Апостольську Нунціатуру в Україні. На Папську Раду, зокрема, покладена відповідальність загального нагляду над технічним виконанням ініціативи, а також оцінювання технічних питань щодо проектів та остаточних їх затверджень.

Дякуючи Вам вже тепер за люб’язну співпрацю щодо цієї ініціативи, користаюся нагодою, щоб поновити запевнення у своїй вельми глибокій повазі.

 

кардинал П’єтро Паролін

Державний Секретар