Сто молитов за мир

Олена Піддубна

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У неділю 14 лютого в Запоріжжі на головній площі обласного центру – на Майдані Героїв перед адміністративною будівлею обласної влади – представники християнських конфесій зібралися на соту молитву за мир в Україні.

Вперше, як розповіли постійні учасники зібрання, молитва відбулася стихійно, 15 березня 2014 року, навіть без попередньої заяви до міської влади. Далі за ініціативи Міжконфесійної ради Запорізької області молитва проводиться регулярно по неділях протягом двох років. Це благодійний захід – кошти, які збиралися під час молебнів, йшли на підтримку захисників України, бійців, госпіталізованих до медичних установ краю, зокрема й до Запорізької обласної клінічної психіатричної лікарні.

Кількість людей на молебнях бувала різною, від 100 до 500 осіб.

Також і кількість Церков у різні дні була різною,на ювілейну молитву прийшли керівники та представники більше як десяти релігійних громад.

P1010545

Запоріжці вже звикли до цієї молитви по неділях, і просять, як і військові – моліться. Бо те, що два роки тому, коли ситуація була незрозумілою, не було, здається сил для відвернення агресії, те, що війна до нашої області не прийшла, той факт, що у Запоріжжі зберігається мирний, виважений спокій, незважаючи на близькість фронту – справжнє Боже диво.

Під час заходу звучали пісні-молитви, керівники та представники різних церков спочатку виступали по черзі.

Отець Андрій Попов із Храму Бога Отця Милосердного Римсько-Католицької церкви молився за журналістів та закликав їх нести людям правду.

Молилися того дня і за капеланів (під час сотого зібрання на головній площі зібрали 2000 грн. саме на підтримку їхньої діяльності в АТО поблизу Маріуполя). Молилися за Україну, за тих, хто на Сході, за тих, хто в Криму.

Усі разом священики просили у Всевишнього Божого Милосердя та миру для України. Молилися, щоб керівники різних країн, України та місцевої влади були мудрими, і пообіцяли молитися, поки в Україні не настане мир.