ЗАНЯТТЯ ДЛЯ ДІТЕЙ

Наша парафія при Санктуарії Бога Отця Милосердного це велика й дружна родина. І, як в кожній родині, є в ній багато дітей, бо діти – це Божий дар, наше щастя, наша радість і майбутнє нашого життя. Найкращий приклад того, як потрібно відноситись до дітей, подав нам Сам Господь Ісус Христос.
Наше земне життя є таким коротким, але найголовніше, що треба встигнути зробити – це передати нашим дітям саме головне, що є в житті – віру в Бога.
І, як казав єпископ Ян Собіло: «Якщо ви передали своїй дитині віру в Живого Бога, то ви передали їй усе, необхідне для життя».

Наші діти теж вчать нас любити Господа, безумовно довіряти нашому Небесному Отцю, так само, як дитина довіряє своїм батькам, щиро молитись і вірити. Дитяча молитва – найсильніша, вона чиста, світла і лине від самого дитячого серця.

При парафії Бога Отця Милосердного діє Недільна школа. Кожної неділі в 09.45 на третьому поверсі Парафіяльного будинку проходять заняття з Катехизації для дітей. Не зважаючи на війну, Недільна школа не припиняла своїх занять оф-лайн і діти могли побачитись, поспілкуватись, підтримати один одного і помолитись разом.

Кожне заняття в Недільній школі починається з молитви. Дітки Бога Отця Милосердного моляться таємницю Святого Розарію в намірах нашого духовенства, воїнів, які нас захищають і за мир в Україні.

Потім проходить заняття, діти вчать Катехизм, разом читають Біблію, знайомляться з періодами Літургійного Року, вчать Церковні Свята, формують в собі чесноти доброти і милосердя на прикладах земного життя Ісуса Христа.

На усі свята ми робимо вистави: “Різдвяний вертеп”, “Бал всіх Святих”, “Урочисте святкування Великодня”. А на Урочистість Пресвятих Тіла і Крові Ісуса Христа дівчатка встеляють пелюстками троянд дорогу Господу, присутньому у Святому Причасті. 

Наші діти чемні і слухняні, тому 6 грудня до нас завжди приходить Святий Миколай з подарунками. Діти вітають Святого Миколая віршиками та піснями, а  саме головне, молитвою.

Наші діти дуже талановиті. Під час занять наш Дитячий хор під супровід фортепіано співає пісні про Ісуса Христа, Діву Марію, літургійні пісні.

І сама головна подія в житті наших дітей – це  Перше Причастя. У червні 2023 року дев’ять дітей прийняли Перше Причастя. Вони гарно приготувались, склали іспит і приступили до Першої Сповіді. 

Діти дружать між собою. Старші допомагають маленьким, а маленькі беруть приклад з дорослих, бажають бути на них схожими. Як в родині, де панують любов, повага, турбота та підтримка.

Батьки приймають активну участь в діяльності Недільної школи. У нашому проєкті “Родинна школа Катехези” практикуємо читання в родинах фрагментів Євангелія на тиждень, а потім разом обговорюємо на наших зустрічах. Взаємодія священників, катехитів, батьків і дітей є дуже ефективною для пізнання Живого Бога – нашого Найдобрішого, Наймилосерднішого Отця.

Запрошуємо усіх до нашої дружної родини дітей Бога Отця Милосердного.

Заняття відбуваються кожної неділі о 09.45 на третьому поверсі Парафіяльного будинку. По всім питанням звертайтесь за телефоном:

  099-951-73-56( Мезенцева Ірина).