Голос Бога Отця за 20 квітня 2014 року. Великдень — Неділя Господнього воскресіння.

Недільний вісник парафії Бога Отця Милосердного м. Запоріжжя

Великоднє привітання

Цього року Пасху Господню відзначаємо всі разом – православні, католики, протестанти. Ісус помер на Пасху юдейську (Песах). Бог Отець, Якому присвячене наше Запоріжжя, хоче нас всіх об’єднати навколо Свого Сина Ісуса Христа, Який за нас помер і воскрес. Сатана є противником Бога і одночасно противником об’єднання людей, а особливо християн. Всі ми в ці дні особливо відчуваємо присутність духа ворожнечі, ненависті та агресії. Пропадає мир в наших серцях. Пропадає мир в сім’ях. Зростає неприязнь між народами. І тому всі наші надії направляємо до Бога Всемогутнього. Нехай свято Воскресіння Христового буде для всіх нас дійсно святом душі.

З братнім привітанням і благословенням

єпископ Ян Собіло.

ПАСХАЛЬНЕ ЄВАНГЕЛІЄ ( Ін 20. 1-9 )

1 Першого дня тижня Марія Магдалина прийшла до гробниці ранесенько, як ще не розвиднілось, аж бачить – камінь відкочено від гробниці. 2 Отож біжить вона, прибігає до Симона Петра й до іншого учня, якого Ісус любив, та й каже їм: «Забрали Господа з гробниці й не знаємо, де покладено його!» 3 Пішов Петро з отим іншим учнем, і приходять до гробниці. 4 Бігли вони обидва разом, та той інший учень біг швидше за Петра, тим і прибув до гробниці першим; 5 нахилившися, бачить – лежить полотнище. Однак, не ввійшов. 6 Приходить тоді слідом за ним Симон Петро і, ввійшовши до гробниці, бачить, що полотнище лежить, 7 а й хустка, яка в нього на голові була: лежала ж вона не з полотнищем, а, згорнена збоку, на іншому місці. 8 Тоді ввійшов і той інший учень, який першим був прийшов до гробниці, – і побачив, і увірував. 9 Вони бо ще не знали Писання, за яким мав він з мертвих воскреснути.

ВЕЛИКОДНІ РОЗДУМИ

Початок і кінець, минуле і майбутнє, зустрічаються в сьогоднішній день, коли Христос Воскрес! Ісус помер, але живе. Наша віра є вірою в живого Бога. Коли я молюся, я знаю, що Він мене чує, тому що Він живий. Коли я щось роблю, Він мене бачить, тому що Він живий. Коли я заблукав, Він мене шукає. Коли я втрачаю надію і сенс життя, Він мене втішає. Коли я боюся, Він у глибині мого серця говорить мені тихим, але впевненим голосом: Не бійся!

Наш час проходить між воскресінням Христовим і Його другим пришестям. Між цими подіями проходять шляхи нашого життя. Наша віра спирається на свідчення людей, які бачили Воскреслого Христа. Спирається вона також на свідчення людей, які навчили нас молитися, показали дорогу до храму, дали в руки Євангеліє…

Покоління, які прийдуть після нас, будуть жити вірою, котру ми визнаємо та підтверджуємо нашими діями. Це означає, що моя віра і свідчення моєї віри перед людьми так важливі, як свідчення перших християн. Чи повірять в Ісуса мої знайомі, близькі, сусіди, родичі – залежить багато в чому від того, як я молюся, як я живу, а точніше – чи живе в мені Христос.

ПАРАФІЯЛЬНІ ОГОЛОШЕННЯ

1. Почався період Великоднього Часу. 21 квітня – другий день свята Пасхи Христової. Служби о 8.00, 12.00 та о 18.00. З вівторка по суботу Служби в 8.00 і в 18.00. Пасхальна свічка залишається біля вівтаря протягом усього періоду пасхального часу. Замість молитви «Ангел Господній» у великодній період молимося «Цариця Неба». Перші вісім днів пасхального часу складають Октаву Пасхи. Ці дні відрізняються особливою урочистістю, святкуються як Господні свята, в цей час в п’ятницю немає поста й утримання від м’ясної їжі.

2. Наступна неділя 27 квітня – неділя Божого Милосердя. До цього свята готуємося Новеною, яку ми почали в скорботну п’ятницю. У це свято, в базиліці Апостола Петра у Ватикані, відбудеться канонізація Йоана Павла II і Йоана XXIII, тобто проголошення їх святими.

Служби у нашому Санктуарії о 8-30, 11.00 та о 18.00.

3. Заняття для дітей розпочнуться 4 травня.

4. Дякуємо за пожертви на утримання нашого Санктуарія, за квіти, за продукти на стіл священикам.

Підготовка до свята Божого Милосердя.

До свята Милосердя Божого, про яке Ісус говорив св. сестрі Фаустині, готуємося Новеною (дев’ятиденне приготування).

Перший день Новени починається в Страсну п’ятницю. Кожен день на прохання Ісуса має свою інтенцію (намір ).

Перший день – Молитва про все людство.

Другий день – про священиків і ченців.

Третій день – про всіх віруючих у Христа.

Четвертий день – про тих, хто не знає Христа.

П’ятий день – про тих, що відокремилися від Церкви Христової.

Шостий день – про лагідних і смиренних.

Сьомий день – про тих, хто шанує і прославляє Боже Милосердя.

Восьмий день – про тих, що страждають у чистилищі.

Дев’ятий день – про тих, чия віра охолола.

ХРИСТОС ВОСКРЕС !

ВОИСТИНУ ВОСКРЕС !