Звернення до президента України щодо планованих змін Конституції

Президенту України
Порошенку Петру Олексійовичу

    Шановний Петре Олексійовичу!

   Звертаємось до Вас, як представники Християнської громади Запорізької області, краю з багатовіковими християнськими традиціями.
Висловлюємо занепокоєння та навіть обурення тими змінами, що підготовлені Робочою групою з прав людини Конституційної комісії, щодо змін в Конституцію України.

   В статті 51 діючої Конституції України шлюб визначено як союз жінки і чоловіка, а у пропонованих змінах ці поняття викреслені, а також додано доповнення про «сексуальну орієнтацію».

    Ці формулювання, насамперед, містять у собі серйозні загрози для інституту сім’ї в Україні, традиційних для українського суспільства взаємовідносин подружжя як союзу чоловіка та жінки, а також створюють підґрунтя для легалізації неприйнятних для морального здоров’я та природного розвитку суспільства одностатевих партнерств. Ці пропозиції загрожують штовхнути Українську Державу у прірву гріха аморальності, руйнації сім’ї як базового інституту суспільства та популяризації неприродних для людської особистості стосунків між особами однієї статі.

   Експерти переконані, що завдання цих нововведень – усунути всі конституційні і законні перешкоди для легалізації одностатевих цивільних партнерів і так званих одностатевих «шлюбів».

    Більше того, такі зміни до Конституції «прокладають шлях» до інших змін у законодавстві, якими нас, священиків поставлять поза законом, та позбавлять права говорити що є гріх, згідно Біблії.

    В Біблії сказано: «Бо уста священикові знання стережуть та Закона шукають із уст його, бо він Ангол Господа Саваота» (книга пророка Малахїї гл.2 вірш 7), і тому ми як священики заявляємо, що шлюб є союзом чоловіка та жінки і тільки так можна виконати заповідь Господа: «Плодіться й розмножуйтесь, і наповнюйте землю…» (книга Буття гл.1 вірш 28). Тільки таким способом у України буде майбутнє – діти.

    Обгрунтування таких сумнівних пропозицій посиланням на європейський досвід є недоречним, адже в країнах Європейського Союзу є протилежні погляди на питання антидискримінаційного законодавства, шлюбу та сім’ї, правових можливостей для представників сексуальних меншин. Зокрема, Польща, Хорватія, Угорщина, Італія будучи членами Європейського Союзу, демонструють свою відданість традиційним сімейним і моральним цінностям, маючи заборону одностатевих партнерств на законодавчому рівні, а в деяких країнах і в тексті Конституції.

    Враховуючи зазначене, прийняття таких змін до Конституції є неприпустимим та викличе сильні суспільні хвилювання та призведе до значних конфліктів на даному грунті, тому вимагаємо від Вас, як гаранта Конституції, захистити традиційні сімейні цінності українців та не допустити:
1. Видалення з Конституції «визначення шлюбу, як союзу чоловіка та жінки».
2. Введення в Конституцію нової норми щодо захисту сексуальних меншин від дискримінації.

Із запевненням молитви та Божим благословенням:

Старший пресвітер обласного об’єднання Євангельських християн баптистів у Запорізькій області П.П. Метленко.

Екзарх Донецький Української Греко-Католицької Церкви Владика Степан (Меньок).

Генеральний вікарій, єпископ Харківсько-Запорізької дієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні Ян Собіло.

Єпископ Запорізький та Мелітопольський Української Православної Церкви Київського Патріархату Владика Фотій (Давиденко).

Старший пресвітер об’єднання Церков християн віри Євангельської п’ятидесятників Запорізької області В.Є. Гедаревич.

Старший пастор, єпископ по Запорізькій області Християнської харизматичної Церкви «Джерело життя» С.В.Гащенко.