“Легіон Марії” став Міжнародною Асоціацією

Tessera foto 260Апостольська Столиця урочисто піднесла товариство «Легіон Марії» до рівня Міжнародної Асоціації віруючих з юридичним статусом передбаченим канонічним правом. Одночасно був затверджений статут цього релігійного об’єднання.

Відповідний декрет передав представникам асоціації секретар Папської ради у справах мирян єпископ Йозеф Клеменс. Церемонія відбувся 27 березня 2014 року у Ватикані.

«Легіон Марії» виник в 1921 р. в ірландському Дубліні з ініціативи невеликої групи віруючих під керівництвом Френка Даффа, співробітника Міністерства фінансів, а потім особистого секретаря міністра оборони Ірландії. Протягом 93 років свого існування ця асоціація поширилася по всьому світу, в тому числі на Білорусі (та на Україні).FrankDuff smile 260

«Легіон Марії», харизма якого базується на глибокій марійній духовності та відданості Святому Духу, пропонує віруючим стати на шлях святості та брати участь в євангелізаційній місії Церкви через служіння самим нужденним і далеким від віри.

Єпископ Клеменс, звертаючись до присутніх на церемонії вручення декрету «Легіону Марії», зазначив, що Церква через визнання Асоціації знову вказує на цінний приклад святості засновників. «Нехай вони будуть джерелом натхнення на майбутнє», зазначив він і закликав «легіонерів» уважно споглядати минуле, щоб побачити Божі справи. «Так, дійсно, Бог здійснив великі справи! Тим не менш сьогодні Церква очікує від «Легіону Марії» ще більшого, тому що потреби світу великі та багато людей ще не знають імені Христа, або забули Його», — сказав представник Ватикану.

За матеріалами: Ватиканського Радіо (переклад з білоруської)